× A lapon való további böngészésével elfogadja, hogy a White Water Kft sütiket használ honlapján, a felhasználói élményt továbbfejlesztése céljából.

white-water.hu

Mi az a Via Ferráta (németül Klettersteig)?


A VIA FERRATA kifejezés (jelentése: vasalt út, németül: klettersteig, jelentése mászóösvény) olyan hegyi utat jelöl, ahol fixen beszerelt fém kábelek, létrák, hidak és lépcsőfokok segítik az előrehaladást. A via ferrátázás igényel némi fizikai erőnlétet és felszerelést.

Via ferrata A Hochkaron (Heli Kraft)

 

Via ferratázás Eisenerz környékén

 
Az utat gyakorlottabb  túrázóknak ajánljuk, illetve azoknak, akik szeretik a nehezebb útvonalakat, és nem riadnak  vissza egy kis mászástól. A túrához az átlagosnál jobb fizikum (erős kéz és láb), jó álóképesség és szédülésmentesség szükséges, mivel az útvonalak nagy magasságokban, vagy nagy mélység felett futó, de végig jól biztosított via ferrata utakon vezetnek. Haladás jelzett ösvényeken és sziklákon. Átlagos napi menetidő: 6-10 óra, szintemelkedés 600-1500 méter. Amennyiben az adott túrára szükséges via ferrata felszerelés, úgy azt mi biztosítjuk részedre.

Pfaffenstein:
Egy erdős, vadregényes ösvényen keresztül, körülbelül 2 órás sétával lehet feljutni a via ferrata beszállójáig. A ferrata egész útvonala alatt gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre, többek között az eizenertzi "piramisra", vasércbányára. Nehézségi szintje C, D, kb. 2 óra alatt teljesíthető, és bázisunktól mindössze 45 perces autóútra található.A túra összesen 6 órás az autótól autóig.