white-water.hu

Rafting Ausztriában

22900 Ft (75€)/2 nap


Elképzelted már milyen felemelő érzés lehet a smaragdzöld Salza folyó fehéren habzó hullámait szelve rácsodálkozni a téged körülvevő hegyek szépségére? Nos, erre csak a nyugis részeken lesz időd, úgyhogy még a beszállás előtt nézz jól körül, mert a sziklák között lavírozva a sebes víz szorításában a benned lüktető adrenalin és az evezés katartikus élménye lesz az, ami garantáltan elsodor. Koncentráció, csapatmunka, egymásra utaltság. Elmélyülő kapcsolatok, új barátságok létrejötte. Egy biztos, nem csak feledhetetlen élményt nyújt, de a folyón túli létre is kihat a  víz elemi, egyesítő ereje!

A rafting túrán van lehetőség
 • kétszemélyes gumikenukban, úgynevezett trekkekben evezni: A trekk erőteljesebben reagál a vadvíz erejére, zúgókra, hullámokra, ami sokkal intenzívebb élményt nyújt. 
 • illetve 6-8 személyes raft hajókban evezni. A raftok sokkal stabilabbak, illetve van egy túravezető a hajóban, aki az evezési utasításokkal mentesíti vendégeinket az irányítás alól 


Az alapár tartalmazza:

 • a teljes felszerelést: neoprén: alsó, felső, cipő, mellény, sisak
 • bogrács vacsorát (2 napos túra esetén)
 • szárazföldi oktatást,
 • a túravezetést, 
 • a túra alatt fogyasztható csoki, üdítő 
 • a túráról készült fotók és HD felvételek
 • a transzfert a bázisunk és a folyó között (max 15 fő)

Miért érdemes minket választani:

 • segítőkész képzett (IRF) Túravezetők
 • mindent leszervezünk
 • minőségi szállás
 • gyors ügyintézés
 • minden hétvégén induló túrák
 • hétköznap is lehet velünk túrázni

Az alapár nem tartalmazza, de mi leszervezzük

 • utazást
 • szállást
 • biztosítást
 • profi fotóst

Legfontosabb információk: 

 • a túra időtartama: kb. 3 óra/nap
 • a túra hossza: 12-14 km
 • szükséges hozzá: biztos úszástudás
 • hozz magaddal: törölközőt, fürdőruhát
 • szállás: a White Water bázisa vagy a környékén
 • időpontok: áprilistól októberig
 • a folyó nehézségi szintje: közepes
 • Helyszín: Lassing Göstling and der Ybbs
 • távolság Budapesttől: 430 kilométer
A kisfilm tartalma: Egy erdőszéli parasztházban ( a bázisunkon) indul, ahol a túra előtt kiosztjuk a ruhákat, felpakoljuk a hajókat, és irány a folyópart. Itt egy rövid oktatás után megkezdődik a rafting túra...


Részletes program:

Találkozó szombaton 8:30-kor/ 13 órakor a White Water bázisán. Egy rövid bemutatkozó után megkezdjük a testhezálló neoprén ruhák kiosztását. ;) Ezután egy rövid oktatáson veszel részt, ahol megtudhatod hogyan „úszhatod meg szárazon”, (borulás nélkül) illetve, hogy mit érdemes csinálni vadvízen. (ha nem akarod megdönteni az úszásrekordodat) Az oktatás után leviszünk (első 15 jelentkezőt) a folyópartra (kb. 15 perc), ahol rövid lepakolás után megkezdjük a rafting túrát. Az első napon egy könnyebb szakaszon evezünk, ahol megtanuljuk irányítani a hajót, játékos gyakorlatokkal, a második napon pedig „gyakorlott” evezősként  egy technikásabb szakaszon evezünk.

Kiegészítő programok:

 
Hegyikerékpár via-ferrata vízeséstúra

Ár és jelentkezés

Alapár tartalmazza: felszerelést, oktatást, a túravezetést, fogyasztható frissítőket, vízálló zsákot , fotókat és videofelvételeket, vacsorát Előleg: 10 000 Ft a jelentkezéskor fizetendő
Az alapár nem tartalmazza: utazást, szállást, biztosítást Kiutazási forma: egyénileg - telekocsi vagy a buszunkkal 10 000 Ft/fő
Szállás: 27€/fő/éj (1 éj esetén 32€/fő/éj) extrém biztosítás: 800Ft/nap

Nehézség:

van lehetőség 6-8 személyes raft hajóban túrázni, de ha valaki  nagyobb kihívásokra vágyik, akkor a 2-3 személyes trekkeket javasoljuk, Áprilistól júniusig a magasabb vízállás miatt extrémebb, izgalmasabb túrára lehet számítani.

Egyéb tudnivalók


Helyszín/bázisunk: Ausztria,  Lassing 4. Göstling an der Ybbs Hozz magaddal: furdőruhát és törölközőt
Szállás: A panzióban 16 fő részére tudunk szállást biztosítani, 2-3 ágyas szobákban. Minden szobában külön fürdő, ill. mellékhelyiség található. Amennyiben a bázisunk megtelt, a környéken segítünk szállás találni vendégeinknek Biztosítás: Extrém sportbiztosítás kötése kötelező. Erre lehetőség van cégünkön keresztül, vagy egyénileg
Kiutazás egyénileg: ha saját gépkocsival érkezel, és szeretnél plusz utitársat és/vagy az utiköltségeidet csökkenteni, akkor jelezd felénk, és segítünk! Korhatár: 14 éves kortól szülői hozzájárulással
Kiutazás busszal: lehetőség van a Renaul Traffic klímás buszainkkal is kiutazni. Az indulás pénteken 17 órakor, érkezés vasárnap a késői órákban (20-23 óráig)  Étkezés: A szállás árában benne van a reggeli, illetve a két napos túra esetén vendégül látjuk vendégeinket a szombat esti bogrács vacsorára
Túratáv: Ez a túra fajtájától függ, így a  10-17 km-es skálán mozog Részvétel feltétele: biztos úszás tudás
Távolság Budapesttől: 430 km  


Fő a biztonság

Nagyon fontos számunkra, hogy vendégeink biztonságban érezzék magukat, ezért a (rafting, kanyoning, via ferrata, stb.) túráinkat is ebben a szellemben vezetjük, vigyázunk, hogy utasaink mosolya a régi maradjon, és betartjuk a biztonsági előírásokat. A túravezetőinket folyamatosan képezzük, és természetesen mindenki rendelkezik nemzetközi rafting túravezetői, IRF (International Rafting Federation) vizsgával, amit kétévente újítunk.


Minden évben részt veszünk a nemzetközi Vadvízi Túravezetői és Vízimentő (WWRC) Bajnokságon, ahol 2015-ben a csapatunk felállhatott a dobogó második fokára.


 

Javasolt útvonal Budapestről:

Budapestről Bécs felé indulj az M1-es autópályán, Bécs előtt a Swechat-i reptér után fordulj az S1-es autópáyára Linz, Salzburg felé. Majd az A21-re érsz, ami délről elkerüli Bécset, és belefut az A1-be. Ezen kb. 100 km-t kell tovább menned, majd ki kell térned a 100-as kilóméter kőnél, Ybbs/Wieselburgnál.

Ekkor az A25-ös útra érsz, ezen haladsz Wieselburg irányába, majd Göstlingből kifelé a 64,6-os km táblánál elkanyarodsz balra, majd az Y-elágazásnál jobbra, ezután 1,3 km fel a hegytetőre az út végéig. Fam. Ensmann Biobauernhof. Ez látható a táblán is az út mellett!
 
 

További túra lehetőségek:

1 napos Salza Classic rafting túra:
2,5-3 óra evezés/túra a könnyebb szakaszon: 15.500 Ft/fő

2 napos Salza Classic rafting túra:
2 x 2,5-3 óra evezés/túra 1 könnyebb és 1 nehezebb szakaszon: 22.900 Ft/fő

1 napos Salza Hosszú rafting túra:
4-5 óra evezés/túra: 17.900 Ft/fő

2 napos Salza Hosszú rafting túra:
2 x 4-5 óra evezés/túra: 27.900 Ft/fő


Részvételi feltételek:

Túradíj befizetésén kívül a helyszínen kitöltött nyilatkozat, az előzetesen megbeszélt időpontra történő megjelenés.

 • 14 éven aluli gyermek csak szülői felügyelet mellett vehet részt a túráinkon.
 • 14 és 18 éves kor közti résztvevő esetén szülői jóváhagyó nyilatkozattal vállaljuk a túra lebonyolítását.
 • A részvételi lap aláírása egyben nyilatkozat az úszástudásra és a fizikai terhelhetőségre vonatkozóan.

A résztvevő tudomásul veszi, hogy túráinkon baleset érheti, azokon kizárólag saját felelősségre vesz részt.

A résztvevőnek kötelessége a túravezetőt tájékoztatni az esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, a teljesítő és koncentráló készségre hatással lévő szerek fogyasztásáról, illetve bármely a tudat állapotot, fizikai képességet akár ideiglenesen csökkentő betegségről.

A túravezetőnek jogában áll azon személy túrából történő kizárására, a túra teljes időtartama alatt aki az adott utasítások figyelmen kívül hagyásával saját vagy mások testi épségét, valamint a felszerelést veszélyezteti, illetve a túravezető ide vonatkozó utasításait nem tartja be.


A lefoglalt túra visszamondása:

Visszamondás esetén az előzetesen befizetett túra díjból a felmerült költségek érvényesítése miatt az alábbi visszatérítést biztosítjuk:

 • A túra időpontja előtt 60 napig a befizetett díj 100 %-át.
 • A túra időpontja előtt 30 napig a befizetett díj 80%-át.
 • A túra időpontja előtt 15 napig a befizetett díj 30%-át.
 • A túra időpontja előtt 8 napig a befizetett díj 10%-át.
 • A túra időpontja előtt 7 nappal történő visszamondás esetén nem áll módunkban a befizetett díj visszafizetése, de a lefoglalt hely másra átruházható.

A White Water Kft. fenntartja a jogot a túra vagy a programok lemondására (új túraidőpont biztosítása mellett) felelősségén kívül eső okokból (pl. szélsőséges időjárási viszonyok vagy elháríthatatlan természeti jelenségek, technikai akadályok miatt). Amennyiben a jelentkező ilyen okból eláll a cégünk által egyébként kivitelezésre kerülő túrán való részvételtől, ez esetben a befizetett díj visszafizetése, illetve semmiféle kártérítés fizetése nem áll módunkban.

Általános tudnivaló, hogy a folyók vízállása a lehulló csapadék függvényében igen szélsőségessé válhat, ez komoly mértékben befolyásolhatja a víz jellegét.
A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a túraterv változtatás jogát.
Amennyiben a túra ilyen okból kerül halasztásra, ez esetben új időpontot biztosítunk.

A White Water Kft. nem utazási iroda, hanem kizárólag sport, szabadidő és rekreációs tevékenységet szervező és lebonyolító társaság.

A befizetett túra díja nem tartalmazza az utazási, szállás, étkezési vagy biztosítási költségeket, a túráink folyamán igénybe vett ilyen jellegű szolgáltatások ellenértékét közvetlenül a szolgáltatóknak kell megtéríteni.